mMijn Omgeving
Reisgezelschap: 0
Toepassen
HET COMFORT PAKKET: WEL DE LUSTEN, NIET DE LASTEN!
Zo vlak voor de vakantie heb je overal lijstjes en stapeltjes. Van dingen die mee moeten. Of juist niet. Van dingen die je nog moet doen. Of moet pakken. De koffers liggen klaar op het bed, de paklijsten er naast. Als u bij ons een camper huurt hoeft u de blikopener en de rest van de keukeninventaris niet mee te nemen. De keuken hebben wij al voor u ingericht. Want dat is gemakkelijk en comfortabel. Maar als u wilt, kunnen we ook vast uw bed opmaken en de handdoeken klaar leggen. Dat valt onder ons comfort pakket. En wilt u aan het eind van de vakantie de boel het liefst de boel laten, dan kunt u ook gebruik maken van onze schoonmaakservice. Gewoon, omdat het gemakkelijk is. En comfortabel. Check onze extra huuropties voor meer informatie en het bijbehorende kostenplaatje.
ON Y VA!
On y va! Velen onder ons zullen de titel van het Franse lesboek op de middelbare school herkennen. Laten we gaan! Waar moet je ‘s ochtends voor vertrek eigenlijk allemaal op letten? Een paar tips op een rij….

Gasflessen
Draai de gasfles altijd dicht voordat je gaat rijden. Voorkomen is beter dan genezen, zeggen we altijd maar. In de meeste campers die bij ons in de vloot zitten vindt je knoppen waarmee je van binnenuit de toevoer dicht kunt zetten. Handig als je met kleine kinderen reist die graag aan knoppen zitten, bijvoorbeeld. Ook voor deze campers geldt: als je gaat rijden, sluit de gasfles dan af. Draai de knop gewoon dicht en zodra je op je plek van bestemming bent gekomen, dan draai je hem weer open. 

Afvalwater
Iedereen heeft zo zijn eigen gewoontes als het gaat om het lozen van afvalwater. Wij adviseren altijd om bij het vertrek van een camping even de tanks leeg te gooien. Je kan de klep open zetten boven het loospunt en tegelijkertijd uitchecken. Dan ga je altijd met een lege tank onderweg. Loos het afvalwater altijd bij een officieel loospunt, dat is wel zo fris voor de medevakantiegangers.

Chemisch toilet
Op iedere camping zie je (meestal) de heren lopen met rubberen handschoenen en de toiletcassette. Blijkbaar is het schoonmaken van het chemisch toilet bijna altijd een mannentaak. Ze gooien de cassette leeg in een speciaal toilet, die vind je eigenlijk op alle campings en camperplaatsen.  Ook hiervoor geldt het advies: voor vertrek de boel leeggooien en schoonmaken. Gooi het toiletpapier niet in het toilet, dat scheelt veel schoonmaakwerk.
ONDER DE LUIFEL
Al onze campers zijn voorzien van een luifel. Dat verhoogt het kampeercomfort op de camping: je kunt lekker in de schaduw zitten en als het regent blijf je droog. Het is wel aan te raden om de luifel in te draaien als je eropuit gaat om een mooie wandeling of een fietstocht te maken: je weet immers nooit wat het weer doet. 

Water
Een luifel zet je altijd een beetje schuin neer, zodat de regen er af kan lopen. Het makkelijkste is om ervoor te zorgen dat het laagste punt aan de achterkant is, anders loop je de kans dat je bij het instappen alsnog een nat pak haalt. Je kunt een luifel nat opbergen, maar zorg er dan wel dat je de luifel zo snel mogelijk laat drogen. Daarmee voorkom je schimmelvorming. Dus wordt er regen voorspeld en wil je diezelfde dag gaan rijden, draai hem dan alvast in. Dat is dan vaak net zo makkelijk.

Wind
Als het flink waait, adviseren wij om de luifel niet op te zetten. Op internet vind je allerlei tips hoe je de luifel met spanbanden en extra haringen vast kan zetten, maar onze ervaring is dat dit soort handigheidjes niet werken. Eén flinke rukwind is voldoende om het doek te laten scheuren en dan zit je alsnog zonder luifel en een flinke schade. En daar zit niemand op te wachten!
IN THE DUTCH MOUNTAINS
Nederland is behoorlijk plat, de Nits zongen er jaren geleden al over. Maar als je the Dutch Mountains verlaat, is de kans groot dat je bergen tegen komt. Richting het zuiden de prachtige Gorges de Ardeche bijvoorbeeld, de Alpen of door de Pyreneeen naar Spanje en Portugal. Ga je richting Noorwegen en Zweden dan kom je ook op de meest fantastische routes terecht.

Zwaargewicht
Maar hoe zit het nou ook alweer met het autorijden in de bergen? En is dat anders met een camper? Het grote verschil zit hem het gewicht van de camper, die is vanzelfsprekend veel zwaarder dan een gewone auto of een auto met een caravan of kampeerkarretje erachter. Het is daarom heel belangrijk dat je zorgt dat je de controle houdt over het stuur. Maar hoe doe je dat? Eigenlijk gelden voor de camper dezelfde adviezen als voor een auto.

Omhoog
Er is een belangrijke stelregel: afdalen en stijgen doe je in dezelfde versnelling. Zorg ervoor dat de motor voldoende vermogen houdt om te stijgen, dus schakel op tijd terug. Het heeft geen zin om in een te hoge versnelling gas te blijven geven, dat is niet goed voor de motor. Dus als het gaspedaal vol ingedrukt wordt en de camper versnelt niet: schakel dan terug. Gebruik de extra rijbaan als die er is, dan voel je je ook niet opgejaagd door het andere verkeer.

En weer naar beneden
Als je dan het hoogste punt hebt bereikt en aan de afdaling gaat beginnen: rem op de motor. Het is veiliger om in een lagere versnelling naar beneden te rijden dan om de camper te laten rijden en dan bij te remmen. De remmen raken dan namelijk heel snel oververhit en verliezen hun remkracht. Als je te hard naar beneden rijdt, dan is het voor de chauffeur erg moeilijker om de controle te houden. Zeker omdat het gewicht van de camper veel groter is.

Nog 1 tip
Stijgend verkeer heeft voorrang op de smallere wegen. Met name in Scandinavische landen is het soms nodig om die voorrang te nemen. Laat je niet van de weg af drukken door de andere weggebruikers, die willen er soms even snel tussendoor piepen. Neem de ruimte die je nodig hebt en laat je niet intimideren. Oftewel: doe rustig aan, je hebt immers vakantie!
Foto: Mireille van der Werff
HOE HOUD JE JE PLEK BEZET?
Een camperaar moet een beetje zigeunerbloed hebben. Tenminste, dit komt op allerlei internet-fora naar voren. Je moet er van houden om rond te trekken en veel onderweg te zijn. Dat is een van de grote verschillen ten opzichte van een tent of een caravan. Maar ook met een camper kun je er vanzelfsprekend voor kiezen om ergens een aantal dagen te blijven staan. Omdat het een prachtige camping is of omdat je de tijd wilt nemen om de omgeving te bekijken. Maar hoe zorg je ervoor dat je bij terugkomst van een excursie of uitstapje je plekje op de camping nog hebt? Bijvoorbeeld omdat je wilt blijven genieten van dat prachtige uitzicht? 

Genummerd
Op een camperplaats ben je na vertrek je plekje kwijt, het is niet mogelijk om daar een plek te reserveren. Maar op een camping is het anders. Het hangt er natuurlijk een beetje vanaf op wat voor camping je staat. Als je op een genummerde plek staat, is er niks aan de hand. Bij de receptie weten ze als het goed is dat je nog een paar nachten blijft, dus je plek wordt niet zomaar aan een ander gegeven. Maar er zijn ook een heleboel campings zonder een genummerde plek. Op zo’n camping is het verstandig om iets achter te laten op de camping, zoals een wasrek, een tafel met stoelen of iets dergelijks.

Hier sta ik!
Wat je ook geregeld ziet op een camping is een klein bordje met de naam van de camper-eigenaar erop. Die steek je bij vertrek in de grond en dan weet iedereen dat die plek bezet is. Gewoon een puntige stok met een stukje karton is al voldoende.
HANDIGE APPS VOOR ONDERWEG
Maak ook je smartphone vakantieklaar en installeer vast een paar handige apps voordat je op vakantie gaat. Er zijn een aantal apps die heel handig zijn voor het reizen met de camper. Bijvoorbeeld die van de NKC, de Nederlandse Kampeerauto Club. Met de app kan je gemakkelijk campings en camperplaatsen in de buurt vinden. Er is een gratis lite versie te vinden, voor de volledige versie betaal je € 5,99. Ook op de website van de NKC kan je heel veel informatie vinden over het reizen met een camper en leuke camperplaatsen en tips van andere camperaars. Deze app heeft vorig jaar de Campermarkt Award gewonnen.

Sta ik recht?
Het is altijd prettig om de camper ergens recht neer te zetten, dat slaapt wel zo comfortabel. Ook daarvoor kan je een handige app installeren op je telefoon: de camper leveler. Is gratis en werkt heel simpel: je kalibreert de app waarop je hem wilt gebruiken, zoals dashboard, stoel of tafel en er wordt precies gemeten hoe recht de camper staat. Heel erg handig! Gebruik je liever een echte waterpas? Dan kun je de Pocket Bubble Level downloaden, deze is ook gratis te vinden in de verschillende app-stores.
 
Waar wil ik heen?
Ook de ANWB heeft een aantal handige apps voor de kamperende vakantieganger, zoals de Vakantiehulp en de Camping app. Ook handig als je nog bezig bent met het plannen van je vakantie!

En hoe is het weer daar? 
‘We zoeken gewoon het mooie weer op’, horen we best vaak als vakantiegangers bij ons de camper komen halen. Maar dan moet je wel weten wat voor weer er verwacht wordt! Je hebt verschillende apps, zoals die van Weerplaza. Met deze gratis app kan je heel gemakkelijk op stad of streek in Europa zoeken. 

Voorkom hoge kosten
Hoe zit het ook alweer met roaming en dergelijke? De consumentenbond heeft het allemaal op een rijtje gezet in dit artikel. Lees het even na voordat je op vakantie gaat, zodat je niet bij thuiskomst een torenhoge rekening op de mat krijgt. Of in je mail…

Het is hier fantastisch!
Heb je een mooie plek gevonden? Laat ons meegenieten en deel een foto via facebook of twitter. Fijne vakantie!
 
PLAN? NIEUW PLAN!
‘We waren onderweg naar Italie, maar vonden de omgeving in Zuid-Duitsland zo prachtig...we raakten daar niet uitgekeken!’ Het is een herkenbaar fenomeen: een campervakantie loopt vaak anders dan je denkt. De reis verloopt niet altijd volgens plan. In positieve zin. Als je met de camper op stap gaat, kun je je veel meer laten leiden door de omgeving, het weer en de bezienswaardigheden die je onderweg tegenkomt. En dan vervang je het oude plan gewoon door een nieuw plan!
 
Neem de tijd
Reizen met een camper is anders dan met een vouwwagen, tent of caravan. In het laatste geval ga je eerst naar de camping, je bouwt de boel op en dan ga je de omgeving verkennen. Met een camper heb je niet zoveel tijd nodig om jezelf ergens te installeren, je draait de luifel uit, zet de stoelen neer en het is klaar. Dat biedt hele andere mogelijkheden: je gaat ‘s ochtends onderweg, stopt bij een mooi kasteel of maakt een mooie wandeling ergens, je stapt weer in en rijdt verder. Als je boodschappen nodig hebt, stop je ook nog even bij een supermarkt of je bezoekt de markt waar je toevallig langs rijdt. Aan het eind van de dag zoek je een camping of camperplaats waar je de nacht door gaat brengen.
De stad in
‘Maar hoe doe je dat dan als je een stad wilt bekijken? Ik durf echt niet met zo’n grote camper de stad in en een parkeergarage is vaak veel te laag!’ Wij krijgen deze vraag best veel. Het antwoord is eigenlijk heel eenvoudig, veel steden hebben aan de rand van de stad een camperplaats waar je gratis kunt parkeren. Je kunt dan met de bus de stad in of je neemt je eigen fiets mee. Dat is vaak de ideale manier om een vreemde stad te bekijken, bijvoorbeeld in Trier pak je dan ook nog even een prachtige fietstocht langs de Moezel mee!
 
EEN ONGELUK ZIT IN EEN KLEIN HOEKJE
Een huurder komt terug met een kapotte achterbumper. 'Uitgeweken voor een druk claxonnerende Italiaan die er langs wilde', is de uitleg. Ai, dat is een aardige domper op de vakantiepret. En op het vakantiebudget... Een ongeluk zit in een klein hoekje, maar met een paar aandachtspunten worden de kleine hoekjes nog veel kleiner.

Extra paar ogen
De belangrijkste stelregel is: laat altijd een van je medereizigers buiten aanwijzingen geven zodra je gaat manoeuvreren. Ook als je een camera of sensoren hebt, dat extra paar ogen maakt het verschil. En ook aan het eind van de vakantie als je de camper al helemaal denkt te kennen. Het is met een camper net als bij een auto: het duurt een tijd voordat je alle afmetingen precies in je vingers hebt. Je bent op onbekend terrein en je ziet dan misschien net die ene tak over het hoofd die zich vervolgens in de achterkant boort. Of er staat opeens een paaltje of een bloembak op een plek waar je het niet verwacht. Boem is ho in zo’n geval. En de schade is dan al een feit.

Stop op tijd
Een andere aanbeveling is: Stop op tijd. Als een camper schade heeft opgelopen tijdens een vakantie, horen wij heel vaak ‘Ja, we waren eigenlijk te lang doorgereden en iedereen was hongerig en moe’. Het reizen met een camper is net als met het klussen in een huis: als je te lang doorgaat ben je niet meer scherp genoeg en is de kans dat het mis gaat best groot. En het grappige is: deze valkuil kun je juist in een camper gemakkelijk omzeilen. Je hoeft met een camper niet perse je planning te halen. Je hebt alles bij je, als je vermoeid raakt kun je gewoon een camperplaats of een camping opzoeken en genieten van de plek waar je wel bent gekomen.

Voorkomen
Het gezegde is er niet voor niets: voorkomen is beter dan genezen. Schade rijden kost je al snel je eigen risico want het repareren van schade aan de camper is gewoon duur. Op zo’n vervelende afsluiter van de vakantie zit niemand te wachten!

Bron foto: pixabay
DE ONGESCHREVEN REGELS VAN DE CAMPERPLAATS
Overnachten in de camper kan je op verschillende plekken doen, bijvoorbeeld op een camping of op een camperplaats. Camperplaatsen heb je in allerlei soorten en maten, de een is gratis en voor de ander wordt een kleine vergoeding gevraagd. Op de meeste mag je de luifel niet uitdraaien en mogen de stoelen niet buiten staan en op een enkele mag dat wel. De meeste camperplaatsen zijn te vinden aan de rand van een stad of bij een bezienswaardigheid in de buurt. Hoe zit het met de ongeschreven regels van de camperplaats?

Neuzen dezelfde kant op
Een van die ongeschreven regels is dat alle campers met de neuzen dezelfde kant op geparkeerd wordt. Dat ziet er netjes uit en op die manier heeft iedereen een beetje privacy, omdat de zijdeur van de camper aan de passagierskant zit. Het is verstandig om afstand te houden van de buurman, een paar meter is voldoende, dit is beter voor de brandveiligheid.

Voorzieningen
Een camperplaats is geen camping. Het is een plek waar je kunt parkeren voor de nacht. Op de meeste plekken is een wc, vaak kun je het vuile water lozen en het schone water aanvullen en op sommige camperplaatsen kan je het chemisch toilet legen. Zorg wel dat je voldoende muntgeld bij je hebt, vaak staat er een automaat waar je kleingeld in moet gooien.

Waar vind je ze?
Een camperplaats wordt aangegeven met een bord, maar je kunt ze ook online zoeken. Bijvoorbeeld via de campercontact site van de NKC of via deze site. Ook zijn er boekjes te koop met mooie overzichten, zoals de campergids Facile en route. Wil je graag van te voren even kijken hoe het er aan toe gaat, kijk dan dit filmpje van de NKC.
VOORKOM EXTRA KOSTEN: BESTEL JE VIGNET OP TIJD!
'Waar gaat de reis naar toe?, vragen we natuurlijk altijd als de camper opgehaald wordt in Weesp. De een heeft de route al helemaal uitgestippeld, de ander laat zich leiden door het weer en de omgeving. Het mooie van het reizen met een camper is dat het niet uitmaakt of je de route wel of niet van te voren helemaal uitgestippeld hebt, je bent vrij om te gaan en te staan waar je wilt. Er wacht geen huisje in Zuid-Frankrijk, de camping in Spanje hoeft niet van te voren gereserveerd te worden voor x dagen, je kunt de beroemde zwarte zaterdagen gemakkelijk omzeilen als je wilt.

Vignet nodig?
Toch is het verstandig om van te voren even na te denken of je naar landen wilt reizen waar je een vignet voor nodig hebt. Zwitserland bijvoorbeeld of Oostenrijk. Het kan zijn dat je een milieusticker nodig hebt voor Duitsland. De ANWB heeft de regels op een rij gezet in dit artikel. Sommige vignetten koop je gewoon ter plaatse, zoals het vignet dat je in Slovenië op het raam moet hebben. Je riskeert een hoge boete als je het niet doet en reken maar dat daar op gecontroleerd wordt! Je kunt zo'n vignet niet online kopen, maar wel bij een benzinepomp in een van de buurlanden bijvoorbeeld. 

Aanschaffen
Een vignet kun je kopen bij de ANWB, zowel online als in de winkel. Je kunt ook bij andere websites terecht, zoals deze. Let er bij de vignetten wel op dat je de data van je vakantie invoert, want anders koop je misschien een vignet voor de verkeerde periode. Het kan zinvol zijn om even de prijzen te vergelijken, zo is de milieusticker hier goedkoper dan bij de ANWB. Informeer ook even bij ons of er al een vignet of een milieusticker op de camper zit waar je mee onderweg gaat. De meeste vignetten hebben een korte geldigheidsduur, maar sommige zijn het hele jaar geldig. We kijken het graag even na!
DE KOFFER HOEFT NIET MEE!
Een van de eerste dingen die je doet vlak voordat je op vakantie gaat is de koffer op het bed gooien, bedenken welke kleding je mee wil nemen en de verschillende stapeltjes zo efficient mogelijk in de koffer stoppen. Even goed aanduwen, rits of slotje dicht en de voorbereidingen zijn in volle gang. Als je met de camper op vakantie gaat hoeft dat niet. Je hebt namelijk geen koffer nodig!

Wastas
Iedereen doet het natuurlijk een beetje op zijn eigen manier, maar als camperaar leg je de kleding gewoon direct in de kastjes. De een vindt het prettig om alles in grote boodschappentassen te stoppen en het zo mee te nemen, de ander zet de camper voor de deur en brengt de boel vanuit de kast gelijk in de camper. Je kunt ook alles in plastic mandjes doen en die in het kastje zetten. Dat is maar net wat je handig vindt. Het voordeel van de boodschappentassen en de mandjes is dat je ook gelijk plek hebt voor de vuile was. Want die verzamel je op vakantie natuurlijk net zo goed als thuis!

Hang het op!
Een groot aantal van onze campers hebben een ruime hangkast, vanzelfsprekend compleet met hangertjes. Het scheelt veel opbergruimte om daar de broeken, warme truien en lange zomerjurken op te hangen. Als je op stap gaat met je gezin, is het handig om ieder gezinslid een eigen kastje te geven, dan grijp je ‘s ochtends altijd de juiste onderbroek!
ZULLEN WE HIER NOG EEN NACHTJE BLIJVEN OF TREKKEN WE VERDER?
Een van de grote voordelen van het reizen met een camper is voor ons de vrijheid die je hebt. Op verjaardagsfeestjes en bij het kerstdiner zijn de andere gasten vaak al weer bezig met het uitzoeken van een camping voor de zomervakantie, want stel je voor dat je geen plek hebt! Daar hebben wij geen last van. We bedenken wanneer we weg willen en beslissen desnoods op de dag van vertrek nog waar de reis naar toe gaat. Bijvoorbeeld omdat het weer tegenvalt in de regio die we in eerste instantie uit hadden gekozen. Overal in Europa zijn prachtige plekken te vinden, is onze ervaring. Want hoe zit het als de camping die je in de kerstvakantie hebt geboekt enorm tegenvalt na 1 nacht? Je gaat niet verkassen, want het is immers allemaal al betaald? En wat nou als het hotel smerig is met uitzicht op een bouwput? Het is dan vaak een heel gedoe om nog iets anders te regelen, met veel stress en weinig ontspanning tot gevolg. Als je met de camper onderweg bent, beleef je de omgeving heel anders. Je geniet terwijl je rijdt en als je ergens bent waar het je zeer bevalt dan zoek je een camping. Ook in het hoogseizoen is er altijd nog wel een plekje te vinden ergens. Als je een hotel hebt geboekt of met de caravan naar een gereserveerde plaats rijdt, begint de vakantie vaak pas als je er bent. En dan moet je maar hopen dat de plek die je gekozen hebt bevalt! In 9 van de 10 gevallen gaat het natuurlijk wel goed, maar je weet het altijd pas als je er bent. Met de camper begint de vakantie als je Weesp uit rijdt en dat bevalt ons (en ook de mensen die bij ons huren) uitermate goed!
NU IK HIER TOCH BEN, WIL IK OOK WEL IETS VAN DE OMGEVING ZIEN!
Als je onderweg bent met de camper kom je soms op hele andere plekken terecht dan je van te voren hebt bedacht. De reis loopt niet altijd zoals je verwacht. Zo kwam een klant van ons onlangs vast te zitten op een drassig parkeerterrein bij een kasteel en duurde het een paar uur voordat ze met hulp van toevallige voorbijgangers weer verder konden. Of de lunch duurt veel langer omdat je per toeval op een heerlijke plek terecht bent gekomen. Voor de meeste mensen is juist die vrijheid de essentie van het reizen met de camper.

Je hebt natuurlijk hele goede en leuke reisgidsen die je mee kan nemen zodat je op iedere situatie voorbereid bent, maar in de meeste regio's kun je tegenwoordig ook inspirerende publicaties vinden. Met mooie wandelingen bijvoorbeeld of met de toeristische hoogtepunten. Speciale gidsen voor wandel- en fietstochten met kinderen zijn we onderweg ook al tegen gekomen. Steeds vaker zijn deze gidsjes ook in het Nederlands verkrijgbaar, zoals bijvoorbeeld bij het Meer van Annecy. Kortom, kijk op de camping even goed tussen de folders en vergeet niet om bij het plaatselijke Bureau van Toerisme langs te gaan! Het levert soms meer op dan je denkt!
INPAKSTRESS: WAT MOET ER MEE?
Bent u van de lijstjes of gooit u gewoon in de week voor de vakantie alles wat mee moet alvast op een grote hoop? Snel de laatste dingen nog even in de wasmachine, huis opruimen, paspoort zoeken... zo vlak voor de vakantie is er een hoop om over na te denken. Wat moet er wel mee en wat niet? Zoals al vaker aangegeven: de keukenspullen, daar hebben wij al voor gezorgd. Dus dat scheelt. U neemt uw beddengoed en handdoeken mee, kleding natuurlijk, eventueel speelgoed voor de kinderen, iets te lezen, een spelletje, wat boodschappen en dat is het wel zo'n beetje. Paspoort, rijbewijs, pinpas en eventueel uw creditcard niet vergeten! U haalt de camper op, schuift uw vakantiestoelen in de garage, fietsen achterop en klaar. Zo simpel kan het zijn. Het is natuurlijk voor iedereen heel erg persoonlijk wat je wel en niet meeneemt op vakantie, maar als het gaat om iets specifiek voor de camper dan is het toch vooral het beddengoed. Hoeslaken, slaapzak of uw eigen dekbed en een kussen. Want dat ligt wel zo lekker. En op vakantie wil je toch ook een beetje bijkomen. Als u geen zin heeft om uw eigen bed op te maken, kunt u ook nog voor het comfort pakket kiezen.
HOE HOU JE ONDERWEG DE KINDEREN STIL?
Iedere ouder met jonge kinderen kent het dilemma: gaan we een eind rijden en riskeren we een opstand achterin of blijven we dichter bij huis en gokken we op mooi weer? Gaan we overstag en nemen we een batterij films mee voor onderweg of halen we het aloude 'ik zie, ik zie wat jij niet ziet' van stal? In de camper is het al gemakkelijker om de kinderen bezig te houden, ze kunnen namelijk gemakkelijk even een tekening maken of soms zelfs een simpel spelletje doen aan tafel. Maar wat ook ideaal is: het luisterboek. Je hebt ze voor alle leeftijden: Balotje bijvoorbeeld, Woezel en Pip of het Vrolijke Vakantieboek. Karllson op het dak of de Grote Vriendelijke Reus. Pim en Pom, ingesproken door Georgina Verbaan is geweldig voor kleine kinderen en de dwergjes van Tuil is erg leuk voor iets oudere kinderen. En zo zijn er nog veel meer voorbeelden. Je kunt ze natuurlijk aanschaffen, maar in veel bibliotheken kun je ze ook gewoon even lenen voor de vakantie. Een aanrader, want als ze lekker zitten te luisteren achterin gaat het rijden als vanzelf. Fijne vakantie!
FIETSEN MEE? JA, NATUURLIJK!
Het is een veelgehoord argument van mensen die niet met de camper op vakantie willen: 'Je bent niet zo mobiel, want je moet elke keer je hele hebben en houden meenemen als je iets wilt bekijken!' Met de camper op vakantie gaan is inderdaad anders dan met de caravan of de tent. Je bent meer onderweg en als je een handige route bedenkt kan je de bezienswaardigheden zo mee pikken. Daarnaast heb je natuurlijk de fiets! Want blijf je wel ergens een paar dagen staan, omdat het zo'n prachtig gebied is bijvoorbeeld, dan kun je ook van de gelegenheid gebruik maken om de omgeving met de fiets te verkennen. Al onze campers hebben de mogelijkheid om fietsen mee te nemen. De een heeft een fietsendrager, de ander een garage waar je ze zo in kan rijden. Ideaal, ook voor de snelle boodschap of de verse broodjes in de ochtend. 

Liever elektrisch?
Het kan prettig zijn om een elektrische fiets mee te nemen op vakantie. Bij Camperverhuur aan de Vecht kunt u deze fietsen huren. Omdat het in het buitenland al gauw heuvelachtiger is dan in ons vlakke Nederland. Bijvoorbeeld. U kunt de fietsen met en zonder kinderzitje meekrijgen. U kunt er een flinke fietstocht mee maken: ze hebben een actieradius van ongeveer 80 km.
COMPACT EN COMFORTABEL: DE BUSCAMPER
De buscamper wordt in Nederland steeds populairder. Dat zie je terug in de verkoopcijfers en we merken het ook aan onze aanvragen. We hebben verschillende buscampers, omdat we het belangrijk vinden om aan die vraag te kunnen voldoen. De populariteit van de buscamper vinden wij eigenlijk heel vanzelfsprekend, want een buscamper heeft heel veel voordelen. Je hebt het rijgemak van een busje, met het comfort van een camper. Als je het bijvoorbeeld leuk vindt om onderweg regelmatig te stoppen en een stadje te bekijken, dan is een buscamper heel handig. Dit type kampeerauto is smaller dan bijvoorbeeld een alkoof-camper, dus mocht je in smalle straatjes terecht komen dan maakt dat niet uit. We merken aan onze klanten dat sommige mensen het best spannend vinden om met een grote camper te gaan rijden. Met een buscamper heb je dat niet. Het leefcomfort van onze campers is prima, maar in een gewone camper heb je natuurlijk wel iets meer leefruimte. Onze buscampers zijn geschikt voor 2 personen, dus als er meer mensen mee gaan op vakantie dan is het toch verstandig om een gewone camper te huren. Bent u nieuwsgierig geworden? U kunt altijd contact opnemen en een afspraak maken om een buscamper te bekijken. 
CAMPEREN VOOR BEGINNERS
- maak een bak met alle camperspullen. Dan kan je altijd snel vertrekken als je een weekendje weg wilt.
- Neem altijd wat proviand en een paar gauw-klaar maaltijden mee, zodat je op een mooi plekje kan blijven als je onderweg iets tegen komt.
- Heb je boodschappen nodig? Stop dan bij een supermarkt voordat je naar de volgende camping of camperplaats rijdt. Je hebt een koelkast, dus daar kan alles zo in.
- vergeet je eigen hoofdkussen niet!
- Zet de voorkant van de camper naar het laagste punt; met het hoofd naar boven slapen is lekkerder
- zet de luifel altijd iets scheef zodat het water er vanaf loopt en de luifel niet scheurt
- neem een bbq mee; binnen vlees of vis bakken is gauw te warm als het lekker weer is.
- neem een mand of krat voor de schoenen en slippers mee; die kan in de garage achterin de camper. Dat scheelt weer ruimte en rommel.
- voordat je weer op pad gaat met de camper: vul het schoonwater bij en laat de afvalwatertank even leeglopen.
- kinderen vinden het superleuk om voorin te zitten zodat ze rond kunnen kijken. In een camper zit je lekker hoog, dus je ziet veel meer dan in een auto.
- Neem een paar luisterboeken mee voor de kinderen, dan kunnen ze onderweg lekker naar de verhaaltjes luisteren. In veel gevallen kun je de cd's lenen bij de bibliotheek.
EEN PLAS WATER ONDER DE CAMPER!?
Je wordt 's ochtends uitgerust wakker, stapt de camper uit en je ziet een enorme plas water onder de camper liggen. Moet je dan in paniek raken en gelijk contact opnemen met Camperverhuur aan de Vecht? Nee hoor. Dit komt regelmatig voor, zeker in het vroege voorjaar. De oorzaak is de vorstbeveiliging van de boiler. Als de temperatuur ’s nachts het nulpunt nadert slaat deze beveiliging aan. Al het water stroomt dan uit de camper. Niet alleen uit de boiler maar ook uit de schoonwatertank, waardoor er misschien wel 100 liter water onder de camper ligt. En dat is maar goed ook, anders kan de boiler kapot vriezen.
Maar hoe los je het weer op? Dat is vrij simpel: de vorstbeveiliging moet weer terug in de actief-stand gezet worden. Ga op zoek naar de rode pal of de blauwe draaiknop in de buurt van de boiler. De rode pal trek je omhoog, is het een blauwe draaiknop dan draai je die een kwartslag en de vorstbeveiliging is weer geactiveerd. Vervolgens kan de schoonwatertank weer gevuld worden en werkt het allemaal weer. Wil je deze situatie liever voorkomen, dan is het advies om de kachel ’s nachts stand-by te zetten om de boel vorstvrij te houden.